May 14, 2015

Starptautisks laikmetīgo rotu konkurss – izstāde “JEWELS IN FERMENT” Itālijā

Jau piekto gadu pēc kārtas vīna darītavā Torre Fornello, kura atrodas Emīlija-Romanja reģionā, vienā no četrām ielejām netālu no pilsētas Piočenzas, notiek starptautisks laikmetīgo rotu konkurss – izstāde JEWELS IN FERMENT. Tās rīkotāji ir Itālijas Laikmetīgo rotu asociācija (AGC). Šī gada tēma ir “NOT JUST BREAD”. Neatkarīgi no laikmeta, cilvēkam vienmēr ir bijis vajadzīgs kas vairāk par maizi.

Pats vīna darītavas saimnieks Enriko Sgorbati ir lielisks vīna darītājs, kaislīgs laikmetīgās mākslas un laikmetīgās rotas mecenāts. Vietas Torre Fornello vēsture iesniedzas 1028. gadā. Tad īpašumu 16. gadsimtā iegādājās grāfs Zanardi Landi. Viņš izveidoja skaistu botānisko dārzu un vīna laukus. 1972. gadā īpašumu nopirka Sgorbati ģimene (Enriko vectētiņš) un 1998. gadā Enrico sāka  ražot augstas kvalitātes vīnus.

Atklāšanas pasākumā bija iespēja apskatīt pasakainu rotu izstādi, baudīt vīnus kopā ar reģiona ēdieniem un tas viss lieliskā kompānijā un gleznainā vietā… fantastisks salikums prātam, maņām un emocijām.

Izstādi iespējams apskatīt līdz 2015. gada 20. maijam.

Leave a Reply